Természetes környezetben, nomád körülmények között erdei tisztáson csörgő patak partján pihenheti ki a civilizáció fáradalmait. A területen kiépített tűzrakóhelyek, erdei játszótér, fedett étkező, több hektáros sátorozóhely, kiépített WC, tisztálkodási lehetőség, mindez gépkocsi parkolóval. Családok, iskolák, természetjáró csoportok, baráti körök és mindazok akik már unják a nagyváros porát- zaját, itt a Börzsöny erdejében megtalálják a csend hangját.

Elérhetőségek:
Kulman József
Cím: 2646 Drégelypalánk, külterület 088/ 54 hrsz.
Telefon: 30/914-9895
Email: kulmanjozsef@gmail.com
Honlap: www.dregelyvar.hu


Várvölgy Szálláshely

A Drégelyvár Szabadidőpark 10 hektáros terület központi részén helyezkedik el a Várvölgy szálláshely. Egész évben várjuk kedves vendégeinket családias vendégházunkban. Férőhely: 2x 4 ágyas szoba + 2 ágyas, felszerelt konyha, fürdőszoba, WC, kézmosó, zuhanyzó.
Bővebb információkat a szálláshely honlapján találhat: Várvölgy Szálláshely


Szőlőhegy Tanösvény

A tanösvény elhelyezkedése a Drégely-vár romjával szemközti domboldalon, korábban szőlőművelésre használt, úgynevezett „Magyar hegy” dűlőben került kialakításra. A hossza 1300m, a kiinduló pontnál 1 tájékoztató tábla, ezen a tanösvényen található összes látnivalóról és megközelítési útvonalról képes ismertető található.
A tanösvény nyomvonala a Drégelyvár Szabadidőpark területhatár mentén került kialakításra úgy, hogy a beerdősült területet a szőlőhegyre jellemző növényekkel, a régi gazdálkodás nyomait meghagyva, egy kb. 3m széles sávot, az aljnövényzettől megtisztítva.
Az első megállónál a Diófa Pihenőhely, a tájékoztató táblán bemutatva mindazon növényeket, amik arra a területre jellemzőek. Az ösvényen továbbhaladva a Cser-Tölgy Pihenőhelyhez érve került kialakításra egy tájékoztató tábla, mely bemutatja a régi gazdálkodás jól látható nyomait, azokat a gyümölcsfákat és növényeket, amelyek a területre jellemzőek voltak. Továbbhaladva az ösvényen a Patakpart Pihenőhelyhez érve szintén egy tájékoztató táblát találunk.