2020.11.29. – Pályázatot nyert a Drégelyvár Alapítvány!


2020.11.22. – Drégely vára (Fotó: Lackó Zoltán)

További képek


2020.11.02. – Új kuratóriumi tag a Drégelyvár Alapítványban
A mai napon Teszári Hanga, Teszári Károly, tiszteletbeli elnök unokája aláírta a Tisztségviselő elfogadó nyilatkozatot. Örömmel vettük, hogy a Drégelyvár Alapítvány kuratóriumi tagjainak sorába lépett. Sok sikert Hanga a jövőbeni munkádhoz! Már a mai napon rengeteget ötleteltünk.


2020.10.07. – Drégely vára (Fotó: Teknős Dominik)

További képek


2020.07.04. – Megemlékezés Drégely váránál

A várjátékok országszerte elmaradnak. A hősök iránti tiszteletünk jeléül mégis megemlékeztünk Drégelyvár 146 katonájáról és Szondi György várkapitányról. A hétvégén megleptük a várhoz látogatókat. A Szondi Vitézei Hagyományőrző csapat tagjai és a Szondi Turisztikai Központ dolgozói várbemutatóval, fegyver- és viseletbemutatóval kedveskedtek a kirándulóknak. Közreműködött: Béke Csaba és Béke Jakab.
A megemlékezéshez csatlakoztak a Bajvívó Magyarok Hagyományőrző és Sport Egyesület tagjai, akik zarándoklatot szerveztek szintén erre a napra. Az egyesület szeretné feléleszteni a történelmi időkben letűnt lovagi zarándoklatokat, amelynek első állomása a Szondi György és Vitézei Lovagi Zarándoklat.
További képek


2020.06.12. – A Szondi Turisztikai Központ ajánlata Drégelypalánkon


2020.02.20. – National Geographic – Drégely vára és a Kámor-hegy legendái

Nagyorosziból a zöld sáv turistajelzést követve értük el történelmi emlékhelyünket a Drégely-várat. Az ide látogatóknak nem árt felkészülni, hiszen a vár kizárólag gyalogosan közelíthető meg és a kezdetben lankásabb turistaút hamarosan sokkal meredekebb és kitartóan elnyúló kaptatóba megy át. A félig leomlott kőfalak között, zegzugos, néhol sötétbe burkolózó lépcsőn botorkáltunk fel a vár belső udvarába. A 444 méter magas, magányos sziklacsúcson álló épületmaradványokból remek kilátás nyílik a Börzsöny-hegység környező hegycsúcsaira. A vár első írásos említése 1285-ből származik, ám jelentősége jóval később, a török hódoltság idején, a felvidéki bányavárosok védelmében játszott szerepében mutatkozott meg igazán. Végül az előrenyomuló török seregek jelentős túlerejével szemben a várvédők tehetetlennek bizonyultak és 1552-ben Szondi György várkapitánysága idején a vár elesett.
Tovább a teljes cikkre