2016.12.15. – Drégely vára – drón légifelvétel


2016.12.12. – Turista Magazin – A Börzsöny legizgalmasabb vára – Drégely

Több mint 700 éve vár, ebből közel 500 éve rom. Mindenki hallott már róla, de jóval kevesebben jártak a falainál. Ostrománál a magyar történelem egyik legdrámaibb küzdelme zajlott, várkapitánya – Szondi György – pedig a török háborúk egyik legvitézebb harcosa, aki hősiességével örökre beírta magát a történelemkönyvekbe.
Tovább a teljes cikkre!


2016.11.17. – Nógrád Megyei Hírlap – „Élő csodák” Szondi birodalmában

Két, tehetséges fiatal fotóművész-jelölt alkotásait láthatja vasárnapig a közönség Drégelypalánkon, a Szondi Kiállító és Turisztikai Központban. Kovács Donát és Megyeri Máté fotóinak közös gyűjteménye az „Élő csodák” nevet viseli.
Tovább a teljes cikkre!


2016.08.13. – Gazdafórum az EchoTV-n
A Börzsöny 444 méteres sziklacsúcsán állt valaha Drégely vára. A középkori falu a vár alatt lévő völgyben terült el, ezt a helyet ma erdő borítja. A környéken valaha vitézek portyázhattak, napjainkban a terület a biogazdálkodás része. A szinte érintetlen tájon rengeteg a gyógynövény.


2016.07.05. – Szondi György, Drégely hőse

1552. július 6-án Hádim Ali budai pasa, csaknem 10 000 fős seregével ostromgyűrűbe fogta Drégely várát. A várat Szondi György száznál alig több katonájával védte…
Tovább a teljes cikkre!


2016.06.20. – Felhőbe hanyatlott a drégeli rom… – Népművelők Szondi nyomában

A Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Irodája és a Nógrád Megyei Népművelők Egyesülete közös szervezésben szakmai tapasztalatcserére invitálta a megye közművelődési szakembereit június 15-én Drégelypalánkra. A Szondi Kiállítótér és Turisztikai Központ tavaly szeptemberi átadása óta folyamatosan terveztük a közös megtekintést, mintegy a közművelődési szakma lehetséges bővítésének, turisztikai irányba való nyitásának megtapasztalását, egy jó példa megtekintését.
Tovább a teljes cikkre!


2016.03.16. – Felvidék.ma – Szondy György nyomában Drégelypalánkon

A Honti Múzeum és Galéria Baráti Köre szervezésében egy autóbusznyi történelem- és természetkedvelő ipolysági indult a drégelypalánki Szondy Kilátótérbe és Turisztikai Központba. Drégely várának szomszédságában nagy tisztelettel és méltóképpen őrzik Szondy György és maroknyi serege hősies helytállásának emlékét. A határ közelsége miatt számtalan felvidéki turista keresi fel a Börzsöny lábánál meghúzódó kis települést. A március 12-én érkező ipolysági negyvenöt fős csapat volt az első nagyobb létszámú vendégcsoport a központban.
Tovább a teljes cikkre!